strony internetowe rzeszów

Publikuj na facebooku

Oświadczenie Prezesa PGE Marmy odnośnie kontraktu Rafała Okoniewskiego

Dodano: 03-07-2014r

Prezes PGE Marmy Rzeszów, Andrzej Łabudzki wydał oświadczenie dotyczące przekazanych na antenie TVP Sport informacji związanych z kontraktem Rafała Okoniewskiego.

Wypowiedzi, do których odwołuje się Andrzej Łabudzki znajdują się w zapisie transmisji meczu. Link TUTAJ. Początek ok. 1:20:40.

OŚWIADCZENIE

W związku z nieprawdziwymi wypowiedziami, jakie ukazały się na antenie TVP Sport podczas transmisji meczu żużlowego pomiędzy GKM Grudziądz a PGE Marmą Rzeszów dotyczącymi zawodnika Rafała Okoniewskiego, Zarząd Speedway Stal Rzeszów S.A. oświadcza, że nieprawdą jest jakoby klub sprzeciwił się podpisaniu umowy pomiędzy zawodnikiem Rafałem Okoniewskim a klubem GKM Grudziądz. Zawodnik mając ważny dwuletni kontrakt miał możliwość podpisania umowy wypożyczenia z dowolnym klubem żużlowym. Z możliwości tej nie skorzystał, gdyż żaden klub nie zgłosił chęci wypożyczenia zawodnika. Gdyby klub z Grudziądza zgłosił się z prośbą o wypożyczenie zawodnika Rafała Okoniewskiego Speedway Stal wyraziłoby taką zgodę.Nieprawdą jest również twierdzenie, że Trybunał Polskiego Związku Motorowego dwukrotnie odrzucił nasze rzekome odwołania od decyzji o unieważnieniu kontraktu. Decyzja w sprawie ważności dwuletniego kontraktu wydana przez Trybunał Polskiego Związku Motorowego była jedna. Zgodnie z Orzeczeniem nr 104/2014 z dn. 7 lutego 2014 r kontrakt o profesjonalne uprawianie sportu żużlowego pomiędzy Rafałem Okoniewskim a Speedway Stal Rzeszów SA jest ważny.

Jednocześnie zgadzamy się ze stwierdzeniem członka GKSŻ Pana Macieja Polnego , że decyzja Trybunału Polskiego Związku Motorowego to tylko formalność i Trybunał podtrzyma swoją wcześniejszą decyzję. Wierzymy, że Trybunał Polskiego Związku Motorowego weźmie pod uwagę wspólny głos przedstawiciela GKSŻ Pana Macieja Polnego i Speedway Stal Rzeszów w sprawie naszego odwołania od decyzji nr 13/2014 Głównej Komisji Sportu Żużlowego PZM z dn. 23.04.2014. i podtrzyma swoją wcześniejszą decyzję tym zakresie.

Andrzej Łabudzki

Skomentuj! zamknij